Over Camps

Camp's legt groenten in, maalt mosterds en maakt pickles. 

Al meer dan honderd jaar. 

Groot respect voor onze geschiedenis, blik op de toekomst. 

Camp’s is warmte en gezelligheid

Dankzij het authentieke karakter van onze producten en recepten. We staan als onderneming heel bewust in de maatschappij. 

De relatie en open communicatie met de klanten, leveranciers en gemeenschap staat altijd centraal. 

 
  

2018

Aanleg deeltuin Camp’s en openbaar stellen Camp’s-site als ervarings- en kenniscentrum rond het maken van mosterd, pickles en ingemaakte groenten.

Mijlpaal voor onze productie want Camp’s is IFS gecertifieerd! Dit certificaat is een getuigschrift en bewijs van ons continue streven naar kwaliteitsoptimalisatie en procescontrole. We zijn bij Camp’s trots op de kwaliteit van onze producten. Dit nieuwe certificaat geeft deze trots nog wat extra glans!  
 

2016

We bouwden een nieuwe fabriek in Oudenaarde, lanceren een nieuwe lijn ingelegde groentjes en zijn voor het eerst in decennia aanwezig op de grote internationale voedingsbeurzen!

 

Camp’s wil de klanten blijven verrassen, niet alleen met kwalitatief hoogstaande en smaakvolle producten, maar ook met een moderne, flexibele en vernieuwende look.​ 

Sinds 2011 roert Ben Decock in de potten.
​Als eerste niet Van Camp aan het roer van Camp’s richt hij de blik op de toekomst met een rebranding en meer plannen dan er uren in een dag zijn. Van consumenten onderzoek naar het zoeken van consumenten.

Ben zocht en vond zijn droomproject in Camp’s: een kleinschalige producent van Mosterd, Pickles en Groenten op Azijn uit zijn geliefde Vlaamse Ardennen. 
 

2010

Eind 2010 besloten Albert en Robert Van Camp, respectievelijk 67 en 65 jaar, hun bedrijf over te laten aan ondernemer Ben Decock, de huidige zaakvoerder. Beide broers hadden geen opvolging en wilden het familiebedrijf niet verkopen aan een grote speler.

De broers hadden het familiebedrijf vanaf de jaren ‘70 uitgebouwd en hun producten nationaal en internationaal (Nederland, UK en Frankrijk) aan de man weten te brengen.

Het bedrijf verhuisde in die periode ook naar Ronse. De bestaande fabriek die na de Tweede Wereldoorlog opnieuw werd opgebouwd was immers te klein geworden.

In 1918 startte Frans Louis Van Camp, stichter en vader van Albert en Robert, met de productie van mosterd naast de reeds bestaande Pickles.

Louis was een slimme mens. Liever dan de restukjes van de groenten die niet in de bokalen pasten, verloren te laten gaan, gebruikte hij ze in een nieuwe zure saus die hij had leren kennen in de UK: PiccalillyDit is meteen de start van Pickles in België! 
 

1905

Louis Van Camp, een dertiger uit Mortsel met een vrouw, kindjes, een flinke dosis lef en slim ondernemersinzicht, start een eigen bedrijfje. Louis wil zijn brood winnen met het vermarkten van wat toen nog een zeer gangbare praktijk was in zowat elk Vlaams gezin: het inleggen van groenten op azijn. En Louis slaagt er in ook!

CAMP'S WERD GEBOREN!

Ruim honderd jaar later werken we nog steeds met zijn originele en 100% natuurlijke recepten.