Over Camps

Camp’s blijft werken aan de constante vernieuwing van zowel
het bedrijf als het productengamma.

Camp’s straalt vooral warmte en gezelligheid uit, die deels stoelt op het authentieke karakter van de producten en recepten, maar op ook de manier waarop Camp’s als onderneming in de maatschappij staat. De relatie en open communicatie tussen Camp’s en zijn klanten, leveranciers en andere stakeholders staat daarbij centraal.

 
 

 

2016

De bouw van een nieuwe fabriek en het ontstaan van onze Camp’s Classics.

Camp’s wil de klanten blijven verrassen, niet alleen met kwalitatief hoogstaande en smaakvolle producten, maar ook met een moderne, flexibele en vernieuwende look.
​Met Camp’s Classics gaan we terug naar onze roots!

Sinds 2011 roert Ben Decock in de potten.
​Als eerste niet Van Camp aan het roer van Camp’s richt hij de blik op de toekomst met een rebranding en meer plannen dan er uren in een dag zijn. Van consumenten onderzoek naar het zoeken van consumenten.

Ben zocht en vond zijn droomproject in Camp’s: een kleinschalige producent van Mosterd, Pickles en Groenten op Azijn uit zijn geliefde Vlaamse Ardennen. 
 

2010

Eind 2010 besloten Albert en Robert Van Camp, respectievelijk 67 en 65 jaar, hun bedrijf over te laten aan ondernemer Ben Decock, de huidige zaakvoerder. Beide broers hadden geen opvolging en wilden het familiebedrijf niet verkopen aan een grote speler.

De broers hadden het familiebedrijf vanaf de jaren ‘70 uitgebouwd en hun producten nationaal en internationaal (Nederland, UK en Frankrijk) aan de man weten te brengen.

Het bedrijf verhuisde in die periode ook naar Ronse. De bestaande fabriek die na de Tweede Wereldoorlog opnieuw werd opgebouwd was immers te klein geworden.

In 1918 startte Frans Louis Van Camp, stichter en vader van Albert en Robert, met de productie van Mosterd naast de reeds bestaande Pickles. 
 

1905

Louis Van Camp, een dertiger uit Mortsel met een vrouw, kindjes, een flinke dosis lef en slim ondernemersinzicht, start een eigen bedrijfje. Louis wil zijn brood winnen met het vermarkten van wat toen nog een zeer gangbare praktijk was in zowat elk Vlaams gezin: het inleggen van groenten op azijn. En Louis slaagt er in ook!

Camp’s werd geboren!

Ruim honderd jaar later werken we nog steeds met zijn originele en 100% natuurlijke recepten.

De saus importeerde hij in het begin nog uit Engeland, later ontwikkelde hij zijn eigen recept. Maw zijn we oorspronkelen begonnen met het inleggen van groenten op azijn. Pas later zijn we Pickles en Mosterd beginnen maken.